Drugo hiša, Vinska Gora

215.000 €

OPIS

PRILOŽNOST ZA INVESTITORJE!

V Vinski Gori se prodaja večje posestvo s stanovanjsko stavbo, pomožnim gospodarskim objektom, gospodarskim poslopjem in kozolcem. Posestvo leži na izjemno ugodni lokaciji, vzporedno od regionalne ceste Arja vas–Velenje, kar omogoča hiter dostop potencialnim obiskovalcem. V neposredni bližini posestva je kulturni dom, osnovna šola in gostišče Hren.

Stanovanjska hiša v skupni izmeri 159,7 m2 je bila obnovljena in je nadvse primerna za oddajanje delavcem oz. drugim gostom. V pritlični etaži obsega kuhinjo z jedilnico, moško in žensko stranišče, razstavni prostor (razširjen hodnik ali predprostor, ki bi lahko funkcioniral kot recepcija) in štiri sobe. Dve sobi se trenutno uporabljata kot pisarni, v dveh pa so nameščene postelje in se oddajajo.

Prav tako je bila obnovljena tudi mansarda, do katere vodijo polžaste stopnice iz glavnega hodnika. V mansardi je skupna avla, ki vodi v štiri ločene sobe, skupno kopalnico in stranišče.

Celotna stavba je zasnovana kot manjši hostel, saj ima namenski prostor za recepcijo, kuhinjo, ločena stranišča, prostore za skupno jedilnico, prostor za druženje in pisarne, v mansardi pa sobe primerne velikosti s skupnimi sanitarijami. Objekt bi bilo mogoče uporabljati tudi kot prireditveni prostor (poroke, zabave, druženja).

Stavba je bila zgrajena leta 1889, vendar je v notranjosti skoraj v celoti obnovljena. Obnovljene so bile inštalacije (vodovod, elektrika, CK), podi, okna in kopalnice. Potrebna je še obnova fasade in strešne kritine. Za ta namen so od Zavoda za varstvo kulturne dediščine že pridobljeni kulturnovarstveni pogoji, h katerim so priložene tudi skice predlagane obnove.

Za stanovanjskim objektom sta še dva manjša pomožna gospodarska objekta, ki služita kot delavnica in shramba za orodje. Zadnji vhod vodi tudi na zagrajeni vrt in dvorišče, na katerem bi bilo mogoče urediti lep zunanji prostor s paviljonom za posedanje gostov.

Parceli ločuje mostiček nad potočkom, ki vodi do večjega parkirnega prostora, kozolca in večjega gospodarskega poslopja. Kozolec je bil postavljen leta 1910, njegov les pa je zdrav in vzdrževan in pridoda k prijetni rustikalni podobi posestva.

Poleg kozolca je še večje gospodarsko poslopje masivne gradnje. Pritličje objekta je včasih služilo kot hlev, vendar je bilo obnovljeno in ga danes uporabljajo kot skladišče (možno ga je tudi oddajati). V nadstropju je bila sušilnica hmelja in senik, ki danes služita le še za shrambo. Ob poslopju je zgrajen še sušilni stolp za sušenje hmelja, ki zaokroži celostno podobo posestva.

 

Komunalna opremljenost: elektrika, vodovod, CK na plin, toplotna črpalka, greznica (kanalizacijsko omrežje je vzpostavljeno, plačati je treba le priključek, prispevek je plačan), telekomunikacije
 

Gre za izjemno investicijsko priložnost, saj je stavba v večji meri obnovljena in pripravljena za raznovrstne namene. V prvi vrsti sta potrebni še obnovitev fasade in strešne kritine, ostalo je prepuščeno domišljiji investitorja!

Možen je tudi ločen nakup gospodarskega poslopja s kozolcem in stanovanjske hiše s pomožnim gospodarskim poslopjem, vendar imajo prednost kupci, ki bi jih zanimal nakup celotnega posestva.

Za več informacij pokličite na 041 624 775 in z veseljem vam bomo pomagali.


KUPEC NE PLAČA PROVIZIJE!

V primeru, da imate svojo nepremičnino, ki jo je treba pred nakupom prodati, vam bomo pri tem pomagali. Nudili vam bomo vso strokovno in pravno varnost pri izvedbi prodaje oz. nakupa. Sodelovali bomo z vašo banko in vam pomagali pri izvedbi davčnega in upravnega postopka.

Osnovni podatki

Vrsta transakcije: prodaja
Šifra oglasa: 3051/18
Vrsta objekta: hiša
Tip: drugo
Regija: Savinjska
Lokacija: Vinska Gora
Podrobna lokacija: Velenje
Leto izgradnje: 1889
Leto prenove: 2010
Velikost: 159,70 m²
Parcela: 2.008,00 m²
Nadstropje: P+M
Energetski razred: EI ni potrebna (334.člen EI-1)

Kontaktni podatki

Bremis d.o.o.
Prešernova cesta 9b
3320 Velenje

Telefon: 041 624 775

Kontaktni obrazec

Podobne nepremičnine